Poturnajové vyjadrenia

22.09.2011 11:01

tréner a center Malaciek Martin Galbavý: 

Na turnaji sme chceli podať čo najlepší výkon a samozrejme, že sme sa chceli umiestniť čo najlepšie. Víťazstvo nás veľmi potešilo. Ukázalo sa, že drina na tréningoch má svoj zmysel,  zároveň nás zaväzuje aby sme pracovali tvrdšie a tréningy mali vyššiu úroveň ako doteraz. Preto sa snažíme osloviť trénerov a iné mužstva aby nám pomohli s prípravou.  Predvedená hra na turnaji mohla byť lepšia, potešila hra defense. V ďalších zápasoch musí byť offense efektívnejšia. Všetko však záleží na prístupe hráčov, lebo bez dostatku ľudí na tréningoch sa toho veľa natrénovať nedá. Ďalej ma mrzí zranenie RB Jana Hajdúcha hneď v druhej hre prvého stretnutia. Nastúpili sme na turnaj s 13 hráčmi a toto zranenie nám všetko ešte viac skomplikovalo, keďže nás zostalo 12 a niektorý hráči museli nastúpiť aj v offense aj defense. Chalanom za výkon a obetavosť ďakujem!

 

tréner Žiliny Ján Polák: 

Na turnaji sme chceli zužitkovať zlepšenie a skvalitnenie tréningového procesu z posledných týždňov. V zápasoch sme však opäť zaostali za očakávaním. Dá sa povedať, že sme sa sami porazili vlastnými chybami a zbytočnými stratami lopty. Hráčom som pred oboma súbojmi prízvukoval, že v takýchto krátkych zápasoch sa nám každá chyba vypomstí a tak aj bolo. Spokojný môžem byť s obrannou fázou, kde sme zaznamenali určité zlepšenie a obrana trikrát získala loptu. Útok nám však nefunguje podľa predstáv. Na turnaji nám chýbalo z rôznych príčin viacero starterov, no na to sa nechcem vyhovárať. Určite sme neukázali všetko čo v nás je a mrzí ma, že to takto dopadlo. Neostáva nám nič iné, iba pridať v tréningoch, aby sme sa konečne aj my dočkali nejakého víťazstva. Malackým Wildboars gratulujem k celkovému víťazstvu, vyzerá to tak, že na Slovensku rastie ďalší životaschopný klub, čo je len dobre.

 

prezident Smoleníc Ivan Labuda:

Malacky vs Smolenice - Súpera sme veľmi dobre poznali a preto aj napriek tomu že je ešte iba nováčik nemohli sme ho podceniť. Defenzíva začala hneď od začiatku výborne súpera sme k ničomu nepustili. Avšak nášmu útoku vôbec nešla karta z čoho prirodzene ešte viac znervóznil. Súper má tím zložený prevažne z veľkých a silných chlapov čo sa prirodzene premietlo aj do jeho herného prejavu. V ofenzíve runy stredom a v defenzíve bumpy a tlak na QB. ... Zápas bol veľmi napínaví až do poslednej sekundy a tak sa diváci mali na čo pozerať. V úplnom závere zápasu sme spravili osudovú chybu za stavu 14:14 čo nás stálo v konečnom zúčtovaní celkové víťazstvo na turnaji.

Žilina vs Smolenice -  Papierovo sa očakávalo finále avšak kto videl turnaj na vlastné oči aj Eagles aj Warriors si vybrali deň blbec a tak sa hralo už iba o 2 miesto. Tu sa naša hra v útoku podstatne zlepšila čo však aj tak ďaleko zaostávalo za očakávaným výkonom a defenzíva bola dominantná až na pár obrovských hrúbok ktoré nás stáli 2 TD a zbytočne nervózny priebeh zápasu. Naša ofenzíva sa našla až v poslednom drive zápasu a to už bola radosť pozerať sa. Tento drive zakončil úspešným runom RB Lukáš Vrtoch pre ktorého to bol vôbec prvý zápasový TD ktorý si za odvedenú prácu zaslúžil. 21:13 pre Ealges. Bohužiaľ smolné dni si človek nevyberá, ale za bojovnosť, ktorú odviedol každý jeden hráč Eagles počas celého turnaja, najmä za nepriaznivého stavu si patrí každému jednému ĎAKUJEM. Samozrejme aj veľké ďakujem a uznanie patrí obom našim súperom a aj rozhodcom ktorý si prešli krst ohňom